torsdag 30 maj 2013

del 4

Det finns gott om vändpunkter i min bok.  En av vändpunkterna är när Willie får åka tillbaka hem till sin mamma igen. Från att levt ett lyckligt liv på landsbygden kommer han tillbaka till sitt gamla liv i London där hans mamma misshandlar och skäller på honom flera gånger om dagen.  Hon trycker ner Willie dagligen och får han att må dåligt både fysiskt och psykiskt. Sen är det en vändpunkt när Willies bästa vän Zach dör. Willie blir väldigt ledsen och isolerar sig. Willie slutar rita som han brukade göra och han vet inte riktigt hur han ska kunna klara sig nu utan Zach.

Största vändpunkte är när Tom äntligen lyckas adoptera Willie. Efter att Tom hittat Willie tog han in honom till ett sjukhus där han blev inlagd. Under tiden kämpade Tom för att Willie skulle få bo hos honom istället för sin mamma som inte gjorde Willie något gott alls. Till slut lyckas Tom adoptera Willie, de blir som riktiga far och son för varandra. Willie kallar till och med Tom för pappa mot slutet.

Jag tyckte att vändpunkterna var väldigt bra i boken och att den slutade väldigt bra. Det var bra att det var flera vändpunkter som hände tätt in på varandra. Det gör att boken blir mer spännande att läsa och intressantare. Det blev ett lyckligt slut där Tom till slut fick vårdnaden av Willie. Han får flytta ifrån sin mamma och bli en del av byn som Tom bor i. Han mår mycket bättre av att bo där. Men sen var det inte bara lyckliga saker i slutet, en olycklig sak var att Zach dör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.