måndag 20 maj 2013

Sarahs nyckel- del 4



Den största vändpunkten i Sarahs berättelse är när hon lyckas rymma tillsammans med sin vän från lägret. Tidigare så hade hennes liv varit på väg mot en säker död, precis som hennes föräldrars liv hade gjort. När hon rymmer så springer hon för sitt liv och hon hamnar på en gård där snälla människor tar hand om henne och skyddar henne från poliserna. Det är en peripeti tycker jag, eftersom att man trodde att hon skulle skickas vidare till ett annat läger och kanske dö, men hon lyckas rymma.Från att ha blivit riktigt illa behandlad och ständigt rädd så hamnar hon på ett ställe med mjuka ord och sammetslena duntäcken. Förändringen är plötslig. 

Upplösningen är den som sker när hon åker hem till sin lägenhet, som är bebodd igen, och hon försöker rädda sin bror ur garderoben. Men när hon öppnar garderoben så hittar hon sin bror död. Hon fick svar på sina frågor om han levde/var död och hur han mådde. Tyvärr så är det inget lyckligt slut. Hon får inte svar på sina frågor angående hennes föräldrar på en lång tid.

Julias peripeti sker när hon upptäcker att hon är gravid och Bertrand vägrar vilja ha det barnet. Han skiljer sig från henne och hon bestämmer sig för att flytta tillbaka till Amerika med sin andra dotter. I Amerika blir Julias liv totalt annorlunda än från hur det var i Frankrike. Man trodde ju att det skulle lösa sig mellan henne och Bertrand, att han kanske skulle acceptera ett barn ändå, men icke. Bertrand valde istället att flytta ihop med sin älskarinna. Upplösningen kommer väl egentligen när hon har fött sitt barn och William (Sarahs son) går med på att prata med henne igen. Hon och William pratar ut. En annan sorts upplösning är även när Julia lyckas att lista ut hur det gick för Sarah efter det att hon hittat sin lillebror i garderoben. Julia får reda på att hon är död, så det finns fortfarande mycket obesvarade frågor, men hon fick i alla fall svar på den huvudsakliga frågan: Lever hon?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.