fredag 24 maj 2013

Del 3


Läs logg 3.
Boken handlar om att en liten kille som bor inne i London under andra världskriget som måste flyttas ut på landsbygden pga kriget. Det förekommer konflikter i boken som att den lilla killen vid namn Willie vill börja skolan och sen får Willie inte gå med i samma klass som sin kompis Zach, vilket skapar en konflikt mellan Tom och skolläraren. Skolläraren vill att Willie ska gå med yngre elever pga hans läs/skriv problem.En av de roligaste konflikterna att läsa om var när Tom försöker lära Willie att läsa eller skriva.
En annan konflikt är när Willies mor vill att han ska återvända till London för att bo med henne, vilket gör att Willie och Tom blir båda ledsna, de lovar att hålla kontakten med varandra genom brev. En annan konflikt är mellan Willie och hans mor. Eftersom Tom är en jude och hans mamma är kristen, en väldigt trogen kristen. När Willie berättar om att han har varit i en kyrka så blir hans mor helt galen och börjar slå Willie.  Tillslut blir Willie inlåst med sin lilla syster i ett litet rum fast lås i vägen. Efter någon dag så märker Willie att hans mor har glömt dem, och mister Tom får inget svar ifrån Willie på någon dag och bestämmer sig för att åka till London för att se till hur Willie mår.
I boken så verkar det så att Willies mor är den onda och Tom är den goda. En annan konflikt är att Willie inte vill lämna mister Tom och flytta tillbaka till sin mor, han upprepar flera gånger med frågan ’’ när kommer jag återvända till dig Tom’’  Tom har direkt inget svar till Willie vilket gör honom ledsen.

Fråga: Vad tycker ni om att Willies mamma låser in wille och hans syster?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.