fredag 24 maj 2013

Anne Franks Dagbok 3

Det är under andra världskriget och nasizterna utrotar judarna. Anne Frank och hennes familj bor först i sin vanliga lägenhet och lever på sitt vanliga liv, det är då dem börjar med att sätta upp skyltar och förbjuder judar att vara på vissa ställen. En dag får familjen ett brev om att Anne Franks pappa ska bli tagen till ett av lägrena. Så då flyr dem tilll Otto Franks jobb där dem gömmer sig. Men det är där allt börjar att bli kaos. Frank familjen delas upp i två olika delar, Otto Frank och Anne Frank i en grupp och sedan Anne Franks mamma och syster i den andra. Sedan är det en annan familj som bor tillsammans med Frank familjen och det skapar aggrivisation hos Anne Frank för att mannen i den familjen låter inte Anne Frank ha sitt skrivbord på sitt rum. Men det som sedan återförenar alla igen är när polisen upptäcker dem men säger ingenting så då börjar dem umgås mycket mer och fattar att det är på allvar att dem kanske inte kommer få se varandra igen om den nu blir upptäckta.

Där dem gömmer sig så är det många som bor och när man inte får gå ut och det finns ju inte så mycket att göra vilket gör att man stör sig mer och mer på småsaker som sedan blir till ett stort bråk. Det blir det även i vanliga familjer som inte gömmer sig. Eftersom man får läsa det från Anne Franks vinkel så blir det att man bara tror att det är hon som bråkar med dem andra som hon bor med, man får inte riktigt se det från någon annans vinkel. När man får läsa hela hennes situation så tycker dem flesta att Anne Frank är oförskämd och otrevlig, till och med lite bortskämd. Men såklartman har attityd när man är den minsta och alla tror att man inte klarar av någonting.

Det är nog dem största konflikterna men såklart så små bråkas det lite men inget som om skriver ut som hon gör med dem andra konflikterna. När det väl är en stor konflikt så skriver hon argt och beskyller dem flesta runt omkring och säger att alla andra får men inte hon. Vilket man gör när man har hamnat i en konflik och det gör dem flesta än idag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.