tisdag 28 maj 2013

Läslogg 4

Läs logg 4

I boken finns det massor av olika vändpunkter, en av dem är när Willie blir hemskickad igen. Från att komma från ett tufft stadsklimat ut till ett mildare klimat. Just när Willie känner att han nu har hittat sitt riktiga hem så förändras allt. Willie blir hemskickad till sin mamma igen. Allt går tillbaka till de gamla vanliga och Willie blir inlåst i ett rum i flera dagar. Nästa vändpunkt skulle jag väll vilja säga är när tom bestämmer sig för att åka och besöka Willie i London. Man känner på sig att tom kommer att rädda Willie och man får en bra känsla igen. Precis som jag trodde så lyckas tom rädda Willie och ta honom till sjukhus. På sjukhuset sker ännu en vändpunkt då tom inte får ta med Willie hem. Willie ska tas till barnen och tom blir rasande. Boken slutar med att Tom får adoptera Willie och Willie börjar kalla tom för pappa.

Alla vändpunkter i boken har en stor innebörd och gör att boken aldrig blir tråkig och dryg att läsa. Det händer saker hela tiden och tack vare vändpunkterna fortsätter man helatiden att läsa några sidor till.


Jag tycker att det är viktigt med många vändpunkter i en bok för att hålla kvar spänningen. Slutet är tydligt och skapar en känsla av ett fantastiskt och lyckligt slut. Det var viktigt för mig att boken fick ett lyckligt slut och att Tom verkligen fick adoptera Willie. Jag tycker att de flesta frågorna är besvarade. Nu kunde verkligen Willie och tom leva tillsammans lyckliga i alla sina dagar. Slutet sätter stop på berättelsen och det finns inte någon särskild följdfråga som man funderar på efteråt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.